Ples sa Djavolom na mjesecini

Jebote, logovao sam se u sekundu u ponoc. Nakon mjeseci. Na julijansku novu godinu. Slucajno. Keve mi. Evo na PTPC pjevaju o nekom svilenom maramcetu i ljubavi.
Lako je njima, nikada nisu plesali sa Luciferom, kladim se da nikada nisu ni vukodlaka sreli. Osim u vidu saobracajca koji ih zaustavi na dan pecenja rakije u selu.
Evo sam sad ocam cestito svima novu godinu. Inace se ne sjetim da cestitam ni onu antijulijansku, ni muslimansku, ni rodjenje onog dzizsa ili ise (a znam jednog isu drzi skejt shop, a ne znam ni jednog dzizsa – pa u kog bi vi vjerovali…) ni rodjenje neznam koga, ni … ma ja nista ne cestitam… al eto, sad me ufatilo, zbog koincidemcije (pogledati pocetak teksta za zlatne ribice).
Enter and thinking while bleying in the tv and stjupid ameriken muvi vid samjuel nosac el dzekson….
Samjuel Dzeksn vins… bek tu rijeliti

Jesi li ikada plesao sa djavolom na mjesecini? – upita Dzoker Betmena
Betmen je bio klinac i zamjerio mu to pravo, ne zato sto je bio klinjo, sto ga je izofiro pred trebom ili oteo mu omiljeni broj zagora, ne, nego zato sto mu je ovaj potonji rokno staru i starog. Ustvari, Betmen je tada bio samo bruce wayne. (To vam dodje ko Fahro Radoncic, al baca neko ruzno svjetlo na pricu, tako da zavoravite ili frget abaaaut it)

Jesi li ikada plesao sa djavolom, pitam ja sad tebe?
Nisi?
A sa andjelom?
Ne znas?
Da jesi znao bi. Vjeruj mi.
Molim?
Ma jedi govna. Sta ti znas, pizdo nezrela.

Da znas kurca, znao bi da andjeli i demoni dolaze istovremeno, ruku pod ruku, da samo znas glupane, znao bi da ne mozes znati koji je koji. Mozes, da mozes, ali ne znas da i jedan i drugi imaju tu sposobnost da izgledaju kao i jedan i drugi.
Znas? Kurac ti znas!
Nisi ti vidio paklene Babilonske vatre grijeha kada sam ja gorio u njima. Nisi bio tu kad su Sodoma i Gomora zapaljene u meni. Kad sam ih zapalio cigarom buraz, eto toliko je trebalo da sagore. Miris spaljene koze necu nikad zaboraviti. Kako smo prkosili bogovima grijeha, stojeci na ivici kada se nebo srucilo na nas vjetrom, munjama i gromovima, ja sam buraz zelio da ti nestanes, molio sam boga u koga ne vjerujem onako kako drugi vjeruju da me ukine, ko snajperom, ako je vec tu, a nije mu ni snajper trebao, samo malo guranje…. ili divljim vjetrom navodjena saksija… Ali sta ti ja pricam, sta ti znas. Debilcino.
Molim?
Trebam ti? Sad si se mene sjetio?
Pa izvini buraz, ti si mene sahranio davno. Kao postao fin odjednom. Nasao picku i zdravo gerilac.
Dobar si bio. Vidis, cak mi i ime pises malim slovom. Picko.
Bio sam ti dobar, sta dobar, savrsen, prvo alter ego, onda sam ja postao ti. Ne ne, pardon, ti si postao ja. Gerilac. Jel ti smijesno to ime majke ti? Zamisli da sinu das neko tako kretensko ime.
Na sta si se ti furao? Ok, izvini, znam – ni na sta. I to je tako kuuuul, jelde? Bravo majstore.
I onda – baj baj gerilac… zameo te vjetar…
I zaboravio si… zaboravio si na najboljeg druga… majmune.
Izgubio si mene, a i sebe, pokusavajuci se uklopiti u mediokretensko sivilo svevisnjeg postojanja naseg. I znas sta, Molim te ostavi me na miru. Spava mi se. Jedi govna, ako ti to moram tako reci. Ma pusi kurac brate. Isto ko sto si ti ispo picka kad je meni trebalo da zivnem, tako i ti sad pusi kurac. Ili zali zbog plesova. Buraz, brate, znas da bi ja znao razlikovati djavola od andjela. Ali si me poslao na spavanje.
E sad ga pusi, ja odo spavat.
Laku noc.

4 komentara

  1. Ne logujem se ja zbog mnogih, ali sad moradoh…
    hvala ti sto ponekad pokazes ono nesto… ju nou vat aj min… ono zbog cega se kontamo… i zbog cega trpim sve tvoje tripove i sranja… jebem li ti da ti jebem… ostatak je preintiman za javnost 😛
    pusi kurac pederu, sam si sebi kriv 😛 (morala sam, to je onaj djavolcic iz mene progovorio)

Komentariši