beats by dre cheap

Ni kvir ni duzan

Jutros s jaranom uz caj muhabetim o sinocnjim zbivanjima i razbijanjima u gradu i u i oko akademije. Jaran alipasinac, ko i ja, znamo se citav zivot. Odrastanje u takvom predgradju, u davna prijeratna vremena, uz igre "policajaca i lopova", "svaba i partizana", "nindji", te filmske i stripovske idole poput brus lia, mad maxa, lesli eldridza, dzeremaje, nik rajdera i mister noa, ucinilo nas je dvojicom cestitih, pravednih, moralnih, lijepih i zajebanih momaka sa sarajevske periferije. Zakon jaceg je podrazumjevao i pravilo "zastiti slabijeg", a o toleranciji i ljudskim pravima smo ucili iz marisana sa rajom iz svrakinog i olimpijskog. Uglavnom, dvije kompletne licnosti.

On pije crni s mlijekom, ja zeleni s medom i limunom. Caj. Kafu ne pijem vec 4 mjeseca i super se osjecam. Pored toga redovno jedem zeljezo, najvise u teretani, a i u spinatu. Vitamini i multi i kulti. Omega 3 obavezno. Riba bar 2 puta sedmicno. Pijem duplo manje nego prije. Pusim isto. Seks redovan. Bore oko ociju skoro nestale. Tijelo ko grcki polubog - 88 kg solidnog misica. Namigujem sam sebi u ogledalu. Dobar sam.

Dje sam ono stao? Ja, pijemo mi caj.

Nakon sto smo se slozili da nam je stav prema queer i vehabijskoj populaciji isti, dakle "jebe mi se", nadosli smo na to sta ako se nadjes u situaciji "ni luk jeo, ni luk miriso" ili "ni kvir ni duzan", ko sto se nadjose Emir i Pedja. Jaranova filozofija se ogledala u "low kicku" u koljeno sa strane, koji inace osobama krupnije konstitucije (a bradonje uglavnom uspijevaju i u prirodi se nalaze u obliku cunja) padne ko asfalt na glavu, dok je moja doktrina podrazumijevala "ground and pound" sa ciljnim preuredjivanjem subjektovog dentalnog kartona. Dosli smo i do jos nekih taktika, cak smo se od srca nasmijali zamisljajuci masovnu makljazu izmedju "velikih celavih natzi pedercina u kozi" i "hogara strasnih kojima samo sljemovi s rogovima fale".

 

Eleneise... budite jaki i zdravi. I ne pusite nikakva predizborna sranja od tih svinja.

 

 

a jednog dana... in the galaxy far, far away (ili paralelnom univerzumu):

25.09.2228. u 09:00

Queer huligani napali učesnike i posjetioce Vehabijskog festivala

Prvi Vehabijski festival u BiH, koji je otvoren sinoć u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, pokazao je kako je Vehabizam tabu u ovoj zemlji, te da je Festival s pravom proglašen manifestacijom visokog rizika koju su obezbjeđivale jake policijske snage....

LETARGIJA
http://letargija.blogger.ba
25/09/2008 12:34